Samtaleterapi

Jeg tilbyder individuel samtaleterapi til voksne og unge voksne over 18 år. Terapien har til formål at øge din psykiske trivsel og lindre psykisk smerte. Terapien giver indsigt, overblik og støtte. Terapien tilbyder dig et fortroligt professionelt rum for refleksion og udvikling.

Samtaleterapi foregår næsten altid som en samtale om din oplevelse af dit indre tanke- og følelsesliv og din psykiske trivsel. Ofte handler samtalen også om de måder det indre liv påvirker livet som helhed: handlinger, relationer, håb og ønsker for fremtiden.

Hvordan vi i praksis griber samtalen an afhænger helt af din aktuelle situation og dine ønsker om forandring. Der findes ikke en bestemt metode, som bare virker for alle. Det skyldes at det ikke er de terapeutiske metoder i sig selv, som virker, men nærmere det samarbejde omkring metoderne, som opstår mellem terapeut og klient. Du vil derfor aldrig opleve at jeg insisterer på en bestemt metode, som du måske i ikke oplever som hjælpsom eller brugbar.

Det tager typisk en god time at komme ordentligt i dybden i samtalen og nå frem til nye indsigter og ideer. Derfor sætter jeg som udgangspunkt en time og tyve minutter af til en terapi-session.

Det faglige og teoretiske udgangspunkt for terapien

Det virksomme element i næsten alle former for samtaleterapi er det at tale med et andet menneske om hvordan man har det. Når det er sagt, så findes der nærmest uendelig mange retninger og metoder, som hver især lægger vægt på noget lidt forskelligt og taler om det indre liv på ret forskellige måder.

Den retning inden for psykoterapien, som jeg bekender mig til kaldes dybdepsykologi. Det betyder at jeg arbejder ud fra den grundforståelse at mennesker har en underbevidsthed, som indvirker på hvordan vi har det og hvordan vi agerer i forskellige situationer. En af de forgangsmænd, som jeg er særligt inspireret af er C.G. Jung, som ikke bare mente at mennesker har en underbevidsthed, men som også fandt at man kan lære en hel masse godt om sig selv og livet ved at gå i dialog med sin underbevidsthed.

Udover det dybepsykologiske udgangspunkt arbejder jeg også med en radikal anerkende tilgang. Det jeg mener med at være radikalt anerkendende handler om at jeg ikke accepterer at noget menneske nogensinde var forkert. Ingen er forkerte. Alle er på bunden og i grunden nøjagtig rigtige. Punktum. Det er udgangspunktet for at lære af de situationer vi kommer i og udvikle os i mødet med verden omkring os.

Jeg har desuden uddannet mig inden for kognitiv adfærdsterapi, mindfulness baseret terapi og løsningsfokuseret korttidsvejledning – men, som sagt: Jeg vælger metoden ud fra vores møde og dit behov – ikke ud fra en forudgående forkærlighed for en bestemt teoretisk retning.

Høre nærmere?

Hvis du vil vide mere om hvordan jeg arbejder er du velkommen til at kontakte mig på 42365524 eller booke en 15 min. afklarende snak via online bookingen. Du kan også se opdaterede priser på alle behandlinger på bookingsiden.